Londen brandt, de Beurs verzuipt, de werkloosheid ontspoort. Oplossing? Bombardeer Libië!

In Londen steken wanhopige jongeren huizen en winkels in brand. Enkele kilometers verder zijn mensen die miljarden hebben vergaard op de Beurs wanhopig bij het idee dat ze wat minder gaan verdienen.

 
Hoe hebben ze die dan wel verdiend, die miljarden? Door de bedrijven te verplichten lonen te verlagen en werkgelegenheid in te krimpen. Beter gezegd, door de toekomst van de jongeren te vernietigen om de winsten van de bedrijven te verhogen. Daar komt die crisis dus van: als je de verbruikers hun broodwinning afpakt, hoe gaan ze dan nog hun aankopen doen?

Wat doen de bazen van de Beurs nu? Ze eisen van de staten nog meer sociale afbraak, dus nog meer wanhopige jongeren.

Ondertussen doen de ministers – die zelf de neoliberale maatregelen namen die deze sociale slachting veroorzaakten – alsof ze de revolte niet begrijpen. Het zou hen al veel helpen als ze eens een klein beetje naar die hopelozen zouden gaan luisteren. De flikken naar de volksbuurten sturen is echter gemakkelijker dan ze naar de Beurs sturen.

In plaats van dus de budgetten te gebruiken voor het creëren van werkgelegenheid stuurt de Britse regering bijkomende bombardeerders om nog meer burgers te doden in Libië en om nog meer haat te zaaien. Parijs, Washington en Brussel doen hetzelfde … De hand leggen op de aardolie en op de financiële reserves van de Libiërs brengt wat zakgeld op om de schulden af te betalen.

Maar als ze er dan in slagen om Kadhafi af te zetten, wat dan? Geen verzorgingsstaat meer in Libië maar een maximum aan privatiseringen. Geen sociale herverdeling meer van de opbrengsten uit de petroleum maar inbeslagname door de multinationals. Geen Libische hulp voor zelfstandige ontwikkeling voor Afrikaanse landen maar meet uitbuiting van de natuurlijke hulpbronnen door het Westen.

Gevolg? Nog meer Afrikanen zonder toekomst zullen gedwongen zijn te emigreren en zich bij de wanhopigen in Londen te voegen, Parijs en Brussel. Waar ze voor een schijntje zullen werken, voor het ongeluk van de enen en het geluk van de anderen.

Een absurd en onmenselijk systeem. Hoelang nog gaan we ons laten doen?

Brussel, 11 augustus 2011-08-12

Vragen? Afspraak op het forum investigaction.net

Enkele feiten waar men het zelden over heeft:

1.      De Britse lonen werden door Cameron bevroren terwijl de prijs van voedsel 5 % getegen is.
2.      In Tottenham (Londen) zijn er 54 kandidaten voor elke jobaanbieding.
3.      Geen enkele agent van de London Metropolitan Police werd ooit veroordeeld hoewel sinds 1988 333 personen omkwamen tijdens hun aanhouding.
4.      De Griekse staat heeft een schuld van 350 miljard euro. De Griekse kapitalisten hebben 600 miljard euro op Zwitserse rekenigen staan.
5.      Het rating bureau Standard & Poor’s heeft de rating van de VS verlaagd, meer bepaald omdat ‘het plan van het Congres en de regering slechts minieme wijzigingen voorziet voor het beleid van Medicare (gelijkend op de sociale zekerheid van de ziekteverzekering).
6.      J-F Copé, secretaris-generaal van de UMP (partij van de Franse president Sarkozy): ‘We hebben de pensioenen al hervormd, nu moeten we de hervorming aanpakken van de inkomensvervangende steun en van de ziekteverzekeing’ (10 augustus 2011).

Bron: investigaction.net